Dobrodosli na Maicon Forum!

Ako se niste registrovali pozeljno bi bilo da to uradite ,a ako jeste samo se uogujte.

Zasto se registrovati?:
-Mnogo toga se moze nauciti!
-Razmjeniti savjete,iskustva sa ostalim clanovima foruma!
-Potraziti pomoc u bilo kom segmentu!
-Registrovani clanovi vide mnogo vise foruma od gostiju ,a ti forumi su mnogo poucnji pa su zato i zasticeni od gostiju.


*Registracija je kratka i traje svega 30 sekundi!

Pozdrav!

Antivirusi

Ići dole

Antivirusi

Počalji od tose taj Ned 07 Nov 2010, 1:33 pm

Hitno mi trebaju definicije za antiviruse. Molim Vas napisite nesto.

tose

Posts : 3
Join date : 07.11.2010

Nazad na vrh Ići dole

Re: Antivirusi

Počalji od Maicon taj Ned 07 Nov 2010, 2:01 pm

p.s. Dobro dosao na forum , a sad evo ti definicije za Antiviruse Wink

Šta su Antivirusi?

Antivirusi su programi koji su napravljeni da štite Vaš računar. Kao što sama reč kaže, Antivirusi su programi koji imaju zadatak da spreče infekciju Vaših fajlova kao i da očiste zaražene fajlove ukoliko se već desilo da je Vaš računar napao neki virus.


Kako Antivirusi rade?

Ukoliko primetite da Vaš računar radi drugačije nego inače, da radi sporije, da Vam se pojavljuju razni prozorčići koji do sada nisu, budite skoro sigurni da je Vašem računaru potrebna adekvatna zaštita ukoliko želite da na vreme sačuvate Vaše fajlove. Konkretno u ovom slučaju potreban Vam je jedan od Antivirusnih programa koji će da zaštite Vaš računar i da ga vrate u prvobitno stanje. Antivirusni programi rade to tako što skeniraju fajlove koje pokrenete u potrazi za kodom (programom unutar programa) i ako nađu kod koji odaje prisustvo virusa oni zabrane pokretanje zaraženog programa. Fajlove koji su već zaraženi čiste tako što jednostavno unutar zaraženog fajla brišu kod za koji su sigurni da je virus.
Kod ove konstatacije dolazi sigurno do Vašeg pitanja, a kako to da budem 100% siguran da je Antivirus obrisao sve i da li je sve pronašao ili je nešto možda i promaklo? Tj. da li je moguće napraviti univerzalni Antivirus koji nije tako lako otkriti?.
Ova pitanja verovatno ste bezbroj puta postavili sebi pa ćemo zato ovom prilikom odgovoriti na njih.
Antivirusi imaju bazu kodova virusa koje su proizvođači Antivirusa uspeli da nabave.
Antivirusi jednostavno traže kodove koje imaju u svojoj bazi, tako da ako ste zaraženi nekim novim virusom, Antivirusi neće otkriti ništa ili će ga otkriti kao "mogući virus" koji naravno neće uspeti da očisti.
Iz ovoga možete i sami da donesete zaključcak da ni jedan Antivirus nije savršen i da vam u nekih 20% slučajeva Antivirusi neće pomoći.


Treba li se pomiriti sa ovom činjenicom?

Naravno da ne, zato i postoji ovaj blog da Vas blagovremeno obavesti o novonastalim virusima i kako da se borite protiv njih, ukoliko Vam se desi da se Vaš računar zarazi.
Za sada postoje dobre vrste Antivirusa i Firewall-ova koje mogu na adekvatan način da Vas zaštite. Ranije su bili aktuelni programi kao što su npr. FileProtector pomoću koga ste mogli da zabranite da se izabrani fajlovi menjaju, ukoliko imate neki npr. važni EXE fajl, ali na žalost, taj program kao i ostali tog tipa se nisu baš pokazali kao dostojni protivnici hakera pa smo krivili Microsoft i razne Antivirusne kompanije, ali danas je situacija malo drugačija. Antivirusi se mnogo bolje i kvalitetnije prave, imaju mnogo veću moć "ubijanja" virusa i trojanaca nego ranije. Windows se pravi mnogo kvalitetnije sa više opcija koji daleko bolje štite Vaš računar nego ranije ali hakeri su tu i dalje i biće sve dok je sveta i računara tako da u budućnosti će morati i jedni i drugi malo više da se potrude kako bi Vi tj. Vaš računar bio zaštićen i radio bez većih problema.


Zaključak

Kao što vidite na Vama je da zaštite Vaš računar a na nama da Vam pomognemo u odabiru Antivirusa. U ovom blogu možete naći i jedan test koji smo uradili zbog Vas da bi Vam pomogli da odaberete Antivirus koji će Vam odgovarati.

izvor: Anti-virus Blog

_________________________________________________


Nezavisni Portal Čajniče
Napredno Edukacioni Sajt
avatar
Maicon
Administrator
Administrator

Posts : 346
Join date : 11.10.2009
Age : 25
Location : Cajnice

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu